انجمن روانپزشکان ایران

انجمن علمی روان‌پزشکان ایران در سال ۱۳۴۵ با تلاش تنی چند از روان‌پزشکان و پیشکسوتان روان‌پزشکی ایران باهدف ارایه‌ی فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی و تخصصیِ روان‌پزشکی، و به عنوان یک انجمن غیردولتی و غیرانتفاعی تشکیل شد و بر طبق مستندات موجود تا سال ۱۳۶۵، از جمله فعال‌ترین انجمن‌های علمی و تخصصی، بود؛ و روان‌پزشکی امروز ایران مدیون پایه‌گذاران و گردانندگان آن است.

در سال ۱۳۷۵، با پی‌گیری تعدادی از همکاران و پس از وقفه‌ای نسبتاً طولانی، که ناشی از شرایط سیاسی و اجتماعی کشور بود، مجدداً انجمن احیا و شروع به فعالیت کرد؛ و با توجه به افزایش تعداد روان‌پزشکان در سراسر کشور، اقدام به عضوگیری و تشکیل شعبه در استان‌های مختلف کرد. در حال حاضر در بیش از ۱۴ استان، شعبه‌ی فعال و مرتبط با انجمن مرکزی فعالیت دارند.

با توجه به نیاز به ارتقای سطح علمی و آموزشی اعضا، علاوه بر برگزاری مستمر همایش‌های سالیانه‌ در پاییز هر سال، این انجمن هر ماه نیز جلسات سخن‌رانی و برنامه‌ها‌ی بازآموزی گوناگون را در طی سال، با هدف افزایش آگاهی و معلومات روان‌پزشکان، پزشکان عمومی، داروسازان و سایر رشته‌های پزشکی برگزار می‌کند. علاوه بر آن، در بعضی استان‌ها نیز با هم‌آهنگی انجمن مرکزی، سمینارها و سخن‌رانی‌هایی مطابق با نیاز اعضا برگزار می‌شود.

 

انجمن علمی روان‌پزشکان ایران، ضمن برقراری ارتباط فعال و مؤثر با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، و سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران، به عنوان دو نهاد فعال در امور صنفی و تخصصی پزشکی، با سایر انجمن‌های پزشکی و هم‌چنین سازمان‌ها و نهادهای ذی‌ربط نیز همکاری دارد و به عنوان صاحب‌نظر و مشاور، نظر مشورتی خود را در زمینه‌های آموزشی، پژوهشی، درمانی، صنفی روان‌پزشکی اعلام می‌کند.

انجمن علمی روان‌پزشکان ایران توسط هیأت مدیره‌ی هفت‌نفره اداره می‌شود که در مجمع عمومی سالیانه توسط اعضای انجمن، که در حال حاضر بیش از ۱۵۰۰ نفر هستند، برای مدت سه سال انتخاب می‌شوند. در سایر استان‌هایی که بیش از ۱۰ روان‌پزشک داشته باشند نیز، با حضور نماینده‌‏ای از هیأت مدیره‌ی انجمن، ۳ تا ۵ نفر به عنوان اعضای هیأت مدیره‌ی شاخه‌ی استانی انتخاب و امور مربوط به انجمن را در آن استان عهده‌دار می‌شوند.

 

انجمن علمی روان‌پزشکان ایران عضو انجمن جهانی روان‌پزشکان نیز هست و در کنگره‌های بین‌المللی خارج از کشور، روان‌پزشکان ایرانی به طور فعال شرکت و به ایراد سخن‌رانی و بیان نقطه نظرات خود می‌پردازند. هر سال با ابتکار سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران، پزشکان نمونه در تمامی رشته‌ها انتخاب و معرفی می‌شوند و انجمن علمی روان‌پزشکان ایران نیز با توجه به سوابق درخشان و خدمات ارایه‌شده در چند سال اخیر، روان‌پزشکان نمونه را معرفی کرده که مورد تقدیر قرار گرفته‌اند.

 

انجمن دارای یک خبرنامه است که آخرین اخبار و اطلاعات همراه با مطالب و مقاله‌های جدید در حیطه‌ی روان‌پزشکی در آن درج شده و به رایگان در اختیار هم‌کاران قرار می‌گیرد. از اواسط سال ۱۳۸۵ پایگاه اینترنتی انجمن نیز به آدرس www.psychiatrist.ir ایجاد شده و در دسترس عموم قرار دارد. به منظور ارتقای کیفیت و نحوه‌ی ارتباط با هم‌کاران و عموم مردم، در تابستان ۱۳۸۹ پایگاه اینترنتی جدید انجمن نیز راه‌اندازی شد که در آدرس اینترنتی  irpsychiatry.ir قابل دست‌یابی است.

 

با تصویب هیأت مدیره، انجمن علمی روان‌پزشکان ایران دارای کمیته‌های اجرایی و علمی متعددی است که برای دست‌یابی به اهداف انجمن ایجاد شده‌اند و اعضای انجمن می‌توانند با توجه به علاقه و حیطه‌ی فعالیت‌شان در این کمیته‌‍‌ها فعالیت کنند.

 

اعضای هیأت مدیره

دکتر مجید صادقی (رییس)
دکتر حسن رفیعی (نایب‌رییس)
دکتر امیرشعبانی (دبیر)
دکتر محمدرضا شالبافان (خزانه‌دار)
دکتر مریم رسولیان
دکتر محمد قدیری وصفی
دکتر غلامرضا ترابی پارییزی
بازرس:
دکتر سید مهدی صمیمی اردستانی

اعضای علی‌البدل هیأت مدیره
دکتر ارسیا تقوا
دکتر محمد ‌علی همتی

بازرس علی‌البدل
دکتر مهدی پورنامداری

آمار و ارقام

انجمن در یک نگاه

1345

سال تأسیس

22

تعداد کمیته‌ها

12

تعداد شاخه‌ها

2006

تعداد روان‌پزشکان

دکتر امیرحسین جلالی‌ندوشن

رییس کمیته پیش‌گیری از خودکشی

دکتر مریم معصومی

دبیر کمیته پیش‌گیری از خودکشی

دکتر مریم طباطبایی‌مطلق

عضو انجمن

دکتر ونداد شریفی

رییس کمیته سلامت روان شهری

دکتر سیدشهاب بنی‌هاشم

عضو انجمن

دکتر سیدوحید شریعت

عضو انجمن

دکتر زهرا میرسپاسی

عضو انجمن

دکتر میرفرهاد قلعه‌بندی

عضو انجمن
هیچ داده ای یافت نشد