جناب آقای دکتر بهرام عین اللهی
وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
با سلام
احتراماً چنانکه به استحضار شما رسیده است در دو هفتهی گذشته متاسفانه دو همکار پزشک دیگر در شهرهای مختلف جان خود را در پی اقدام به خودکشی از دست دادند. در فاصله نگارش نامه پیشین در تاریخ ۱۴۰۲/۶/۲۷ تا این مرقومه هر از چندی اخباری مبنی بر اقدام دستیاران و یا پزشکان به خودکشی منتشر میشود که خود نشانهای از وضعیت نگرانکننده اجتماعی و روانی در بخشی از جامعه تخصصی ایران است.
آثار منفی این پدیده فقط دامنگیر جامعهی پزشکی نیست بلکه این اتفاقات بهخصوص هنگامی که در شهرهای کوچک رخ میدهد، بر نوجوانان و جوانان تاثیرات عمیقی و ماندگاری به جا میگذارد.
انجمن علمی روانپزشکان ایران در نامهی پیشین خود به طور مشترک با جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی ایران خطاب به جنابعالی، جدیدترین یافتههای پژوهشی در مورد درگیری ذهنی با خودکشی را در بین دستیاران گزارش کرده است. اعلام نمودیم که آمادهایم در کنار شما و وزارتخانه متبوع توان خود را برای یافتن راههای حل این مشکل به کار گیریم. با چنین رویکردی معتقدیم که در فضایی آرام و برکنار از تنشهای متعارف روزمره و با رویکردی علمی بهتر و موثرتر میتوان به چارهجویی مشکل پرداخت.
تقاضا داریم وقت ملاقاتی آنی را تعیین بفرمایید تا هیات مدیرهی انجمن علمی روانپزشکان ایران، و گروهی از خبرگان ملی پیشگیری از خودکشی، گزارشی از وضعیت موجود ارائه کنند و در باره راههایی همکاری جهت حل مشکل گفتگو کنیم.
با توجه به وثوق و اعتبار علمی انجمن روانپزشکان ایران، میتوانیم از دیگر انجمنها و متخصصان علوم انسانی و اجتماعی دعوت کنیم تا در طراحی اقدام برای حل مشکل ما را یاری کنند.
امیدواریم با همراهی و حمایت جنابعالی و وزارتخانه متبوع بتوانیم گامی در راستای ارتقای سلامت روان جامعه و در این مورد مشخص بهبود وضعیت روانشناختی کادر درمان که هنوز از زخمهای دوران سخت و پرمشقت کار در دوران کووید-۱۹ رها نشده قدمی برداریم.
بیتردید چنین اقدامی آثاری خیر برای جامعه پزشکی و مردم ایران خواهد داشت و از باقیات الصالحاتی خواهد شد که همواره به نیکی و به عنوان اقدام ماندگار این دوره در خاطره مردم ثبت خواهد شد.
دکتر سید وحید شریعت
رییس انجمن علمی روانپزشکان ایران
۲۰ آذرماه ۱۴۰۲